Een rijstkoker kiezen voor jezelf

 

Het kiezen van het juiste type rijstkoker kan een zeer ontmoedigende taak zijn. Van studenten die een goedkope voedseloptie nodig hebben tot een ouder die een optie wil om genoeg rijst te kunnen koken voor het hele gezin, het juiste type rijstkoker is een groot voordeel. Moderne fornuizen worden tegenwoordig gemaakt met veel meer functies dan in het verleden en dit kan veel mensen die niet vertrouwd zijn met het gebruik ervan intimideren.

Dus hoe bepaal je welke rijstkoker geschikt is voor jou? Of past bij uw behoeften? Welnu, hier zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een fornuis.

Het budget

Prijs is een grote factor bij elke aankoop en de algemene consensus is dat hoe duurder het model, hoe meer functies de rijstkoker zal bevatten. Gelukkig zijn de meeste niet zo duur als je zou denken. Het eerste dat u in gedachten moet houden, is hoe vaak u rijst eet. Het zijn vrij kleine apparaten en nemen niet veel ruimte in beslag, maar als je niet zo vaak rijst eet, moet je waarschijnlijk niet op zoek naar een high-end model. Aan de andere kant, als je vaak eet, is het waarschijnlijk een goed idee om wat meer geld uit te geven en een betrouwbaar model te kopen. Momenteel worden de beste modellen in Japan gemaakt en met name Zojirushi zijn het populairst en hebben de hoogste waardering onder de consumenten.

Hoe groot van een rijstkoker heb je nodig?

Of je nu van plan bent om voor jezelf te koken of voor een groep mensen, je moet plannen hoeveel rijst je nodig hebt. Rijstkoker maat of label door de hoeveelheid rijst die ze in één keer kunnen koken. Een goede zaak om in gedachten te houden is dat 1 kopje ongekookte rijst gelijk staat aan ongeveer 2 kopjes gekookt en dat de cupmaten in Japanse rijstkokers veel kleiner zijn dan hun Amerikaanse modellen. Veel mensen zullen misschien zeggen dat het koken van een kleine hoeveelheid rijst in een grote rijstkoker ervoor zorgt dat de rijst niet zo lekker smaakt en ik zou waarschijnlijk zeggen dat ze niet weten waar ze het over hebben. Als je binnen de aanbevolen water-rijstverhouding blijft, krijg je meestal smakelijke rijst. Het enige verschil is de prijs, aangezien een kleiner fornuis minder kost en moet worden overwogen als u niet voor een groot aantal mensen kookt. Een grote is duurder en verbruikt meer elektriciteit, maar geeft je de flexibiliteit om voor een grote groep te koken, als je dat wilt.

De beste functie ooit: vertraagde timers

Vertraagde timers zijn waarschijnlijk de handigste functie op moderne rijstkokers. Hiermee kunt u een tijdstip van de dag of uren vooruit instellen waarop de rijst begint te koken. Dit is het perfecte antwoord voor iedereen die het druk heeft of zelfs maar een kwestie van tijd wil besparen. Het enige wat u hoeft te doen is de rijst van tevoren klaar te maken en in de binnenpan te doen en vervolgens een tijdstip van de dag in te stellen en u kunt genieten van een gezonde bereide maaltijd wanneer u ‘s ochtends wakker wordt of wanneer u thuiskomt van uw werk. Deze functie kost meer, maar er zijn veel rijstkokers in het bereik van $ 100 of meer die deze functie al hebben, dus dit is niet iets dat voor de meeste consumenten buiten het budget zal vallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *