Catfishing-aas: hoe de meest populaire aas te gebruiken

 

Als je het nog niet door hebt, zijn meervallen een beetje anders. Terwijl de meeste soorten wildvissen worden aangetrokken door aas op basis van kleur, beweging, vorm of grootte, hebben meervallen de neiging om voornamelijk te bijten door smaak en geur. Het gaat erom op de juiste plek te zijn, maar ook om daar te zijn met het juiste soort aas en te weten hoe je het moet gebruiken. Hier is een lijst met de meest populaire meervalaas en tips om ze effectief te gebruiken.

Kippen levers

Dit aas moet het meest populaire meervalaas van allemaal zijn, en met een goede reden. Met dit aas worden meer meervallen gevangen dan enig ander. Katten kunnen door het sterke, vlezige aroma van verre schuilplaatsen naar binnen worden gelokt. Een andere reden voor zijn populariteit is dat het gemakkelijk verkrijgbaar is bij de meeste supermarkten en relatief goedkoop is. Nu vang je er misschien geen monster mee, maar je kunt er zeker veel katten mee vangen.

Een van de uitdagingen bij kippenlevers is om het aas aan de haak te houden, benefits of catfish  althans in het begin. Als je ze een tijdje in het water hebt gehad, worden ze wat taaier en vallen ze minder snel af. Het gebruik van dreggen en het wikkelen van de lever rond elke tand helpt het aas veilig te houden. Een andere optie is om een kleine hoeveelheid draad rond de lever en de bovenkant van de haak te wikkelen om deze vast te houden.

Nachtkruipers

Meervalaas wordt niet veel eenvoudiger dan dit. Een beetje graven in het bloembed of de tuin zou er genoeg van moeten opleveren om mee te nemen op je volgende visreis. De sleutel tot dit aas is over het algemeen hoe groter hoe beter. Je kunt het niet verslaan door een grote, sappige worm (of twee, of drie) aan de haak te hangen en te zien hoe de katten reageren. Omdat meervallen zich meer voeden met smaak en geur dan met zicht, kun je de wormen op elke manier om de haak wikkelen. Als je met nachtcrawlers vist, zou je moeten overwegen om een Carolina-rig te gebruiken of de worm onder een dobber of dobber op te hangen en hem net boven de bodem te houden.

Elft

Als je achter een trofeevangst aan gaat, heb je een aas ter grootte van een trofee nodig. Gesneden elft, of beter nog, levende elft moet serieus worden overwogen. Shad is een hoofdbestanddeel van een platkopmeervaldieet en maakt zelfs deel uit van het kanaalmeervaldieet zodra ze groter worden. Een van de voordelen van het gebruik van elft is dat je ze kunt vangen in hetzelfde water waar je later gaat vissen. De meest populaire manier om shad te gebruiken is door ze in reepjes of stukjes te snijden. Deze stukken kunnen van elke grootte zijn, maar moeten worden aangepast aan de grootte van de meerval die u zoekt. Het maken van de reepjes kan worden gedaan door de elft te fileren of door de staart en kop af te snijden en vervolgens dwars over het lichaam te snijden. Carolina-onderlijnen met een gewicht dat groot genoeg is om het aas op de bodem te houden, zijn over het algemeen het beste om met gesneden shad te vissen. Als je uit bent op die monsterlijke platkop, moet je je houden aan de levende shad en die moeten minstens zo groot zijn als je hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *